Startpagina. Gitaar lessen. Basgitaar lessen. Orgel lessen. Keyboard lessen. Piano lessen. Accordeon lessen. Dwarsfluit lessen. Drum lessen. Zang lessen. Routebeschrijving.

Om te beginnen met gitaar spelen is een akoestische of klassieke gitaar een leuk start instrument.

Het is een gitaar met nylon snaren, je kunt er op solo spelen, en niet alleen klassiek, maar ook pop, of modern klassiek. En natuurlijk volksmuziek.


Bij de lessen wordt er vooral rekening gehouden met de smaak van muziek van de leerling. Natuurlijk wordt er gekeken of een leerling misschien meerdere stijlen muziek mooi vind. Maar een belangrijk punt is dat de leerling gemotiveerd is en blijft.


De lessen zijn er vooral ook op gericht dat de leerling zoveel mogelijk kennis opdoet, zodat deze kennis ook toegepast kan worden.

Akoestische Gitaar

Net als bij alle andere muziekinstrumenten geldt bij de gitaar dat we beginnen met het mogelijke en streven naar het onmogelijke. Dit houdt in dat we een duidelijk doel voor ogen moeten hebben en wat we moeten doen om het doel te bereiken. Meestal kost dit veel tijd en geduld.


De elektrische gitaar is het instrument van de popmuziek, men kent de popmuziek zoals alle muziek in verschillende sferen. Zo kan een elektrische gitaar allerlei stemmingen uitdrukken, van het heel gevoelig tot heel heftig. Door een versterker krijg je extra mogelijkheden in de klank vorming.


Elektrische Gitaar

Kort samengevat is de lesmethode gebaseerd op de volgende punten:

- lichaamsbeheersing

- zo moeiteloos en efficiënt mogelijk leren spelen

- vinger techniek

- muziek theorie en repertoire

- op gevoel en met plezier leren spelen

- leren vertrouwen op je eigen creativiteit.

Even voorstellen. docenten. Fotogalerij. Tarieven. Waarom Muziekschool Hidding. Contact.     Klik hier voor   
             Uw
Advies instrument

  Wat sport is voor het lichaam,

Is muziekbeoefening voor de geest!