Startpagina. Gitaar lessen. Basgitaar lessen. Orgel lessen. Keyboard lessen. Piano lessen. Accordeon lessen. Dwarsfluit lessen. Drum lessen. Zang lessen. Routebeschrijving.

Piano Lessen

De piano is een snaarinstrument. Je zou misschien zeggen een toetsinstrument, maar in de kast zitten een heleboel snaren )die weliswaar bespeeld worden via de toetsen), vandaar de naam. Voorloper van de moderne piano was de zgn. ‘Pianoforte’, rond 1700 gebouwd door de Italiaan Bartolomeo Cristofori. In de muziek taal, het Italiaans, betekent ‘piano’: zacht en ‘forte’: hard. Je kon er zowel zacht als hard op spelen en die dynamische variatie was t.o.v. de reeds bestaande klavier instrumenten als b.v het klavecimbel.

Een piano heeft minimaal twee pedalen, soms drie. Het linker pedaal noemen we het ‘dolce pedaal’ en maakt de toon zachter. Het rechter pedaal heet het ‘sustainpedaal’ of ‘demper pedaal en daarmee kun je tonen langer laten doorklinken.
Het linkerpedaal noemen we her

Sommige instrumenten bezitten ook nog een zgn. ‘studie pedaal in het midden. Bij indrukken komt er een vilten lap tussen snaren en hamerkoppen, waardoor de toon heel zacht wordt. Ideaal voor nacht muzikanten of in geval van overgevoelige buren... Naast piano’s bestaan er ook grotere modellen met een liggende klankkast, die we ‘vleugels’ noemen. I.t.t de verticaal gespannen snaren in de staande piano kast, liggen de snaren van de vleugel horizontaal en zijn ze langer, wat meer klank potentieel oplevert: een rijkere toon.

De piano is een van de meest bespeelde en meest geliefde muziekinstrumenten.

Wil je op een goede en verantwoorde manier piano leren spelen? Meld je dan nu aan.

Ook als je nog geen noten kunt lezen zul je binnen enkele maanden succes boeken en je familie, vrienden en collega’s versteld doen staan.

Aan het eind van je studie heb je een repertoire en lees je moeiteloos muziekstukken.Lijkt het jou ook zo mooi om piano te kunnen spelen?  Kom dan naar Muziekschool Hidding

Even voorstellen. docenten. Fotogalerij. Tarieven. Waarom Muziekschool Hidding. Contact.     Klik hier voor   
             Uw
Advies instrument