Startpagina. Gitaar lessen. Basgitaar lessen. Orgel lessen. Keyboard lessen. Piano lessen. Accordeon lessen. Dwarsfluit lessen. Drum lessen. Zang lessen. Routebeschrijving.

De dwarsfluit is van origine een houten blaasinstrument. Tegenwoordig zijn ze in verschillende materialen en in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

Om dwarsfluit te leren spelen is het handig wanneer men al een muzikale ondergrond heeft, dit omdat de dwarsfluit een instrument is wat men blindeling moet leren bespelen. Kan men al noten lezen, dan wordt de concentratrie op het instrument bespelen groter. Dit heeft tot gevolg dat men sneller vooruitgang boekt. Wanneer men een dwarsfluit en een boek heeft, wil dat niet zeggen dat men ook al kan fluiten. Maar een leraar, tijg, geduld en een beetje gezond verstand kunnen de dwarsfluit tot een betoverend instrument maken.

Men kan verschillende stijlen leren spelen. De meest voorkomende zijn toch wel de klassieke muziek en de jazz. Maar ook moderne muziek kan gespeeld worden op de dwarsfluit.
In de les wordt ook veel aandacht besteed aan de ademhaling en gebruik van het lichaam. Dit zijn namelijk zeer belangrijke punten. Voor het bespelen tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende boeken. Van klassieke tot moderne muziek, waarmee men mee kan fluiten met een cd waarop bv. begeleiding staat.
Zoals wel blijkt is de dwarsfluit een veelzijdig instrument, wat individueel maar ook in orkestverband of met pianobegeleiding bespeeld kan worden.

De lessen zijn individeel een half uur per persoon. Per 2 leerlingen wordt er een uur lesgegeven. Uiteraard wordt er eerst bekeken of de leerlingen bij elkaar geplaatst kunnen worden.

Dwarsfluit lessen

MUZIEKSCHOOL HIDDING      “IF YOU WANT TO GET THINGS SWINGING”

Even voorstellen. docenten. Fotogalerij. Tarieven. Waarom Muziekschool Hidding. Contact.     Klik hier voor   
             Uw
Advies instrument